Om oss

"Som grundare av det moderna kocklandslaget, och med en karriär som domare i internationella matlagningstävlingar, är Kurt Weid vid det här laget smått legendarisk inom svensk gastronomi". (Klipp ur artikel i tidningen RS)

Kurt Weid har lång erfarenhet av att arbeta som både kock och köksmästare - verksamheter som han har kombinerat med en uppskattad domargärning i internationella sammanhang. Han är eldsjälen som lagt grunden för det kocklandslag vi har idag, och har bidragit mycket till utvecklingen Svenska Kockars Förening.

I dag är Kurt konsult rörande gastronomiska spörsmål och är engagerad i frågan om skolbarnens mat. Han startade - tillsammans med företaget Lantmännen tävlingen "SkolmatsGastro - SM i skolmat" och arbetar målmedvetet för att lyfta fram de svenska skolkockarna.

Kurt Weid har tilldelats utmärkelsen "Årets Hederspris" på Restauranggalan 2009. De inledande orden i motiveringen ger en bra beskrivning av Kurts betydelse för svensk matlagning: "Årets Hederspristagare har kanske branschens största hjärta. Han brinner för mat i alla sammanhang, och har varit den som knuffat fram många duktiga talanger i rampljuset..."

Kurt Weid hade det ärofulla uppdraget att vara mentor till Team Milko.Ett av skälen till att laget bildades var att det var så få kvinnor som tävlade och att Milko ville hjälpa kvinnliga kockar att ta sig in på tävlingsarenorna med Liselotte Bonthelius som lagledare. Laget existerade i nästan precis sex år och erövrade tre silvermedaljer under åren, två OS-medaljer och en världscupmedalj. I OS sammanhanget var de det enda laget med bara kvinnor, trots att mer än 1200 kockar och konditorer tävlade.På grund av stora sparbetingelser som huvudsponsoren mejeriet Milko var tvungen att genomföra lades satsningen med teamet på is innan mejeriet lades ned sommaren 2010 och köptes upp.

Av organisationen Kost & Näring fick Kurt 2013 utmärkelsen "Årets Granatäpple". Karin Liden höll i lovtalet.

Hösten 2014 återvände Kurt med Fazer Culinary Team från Culinary World Cup i Luxemburg som världsmästare i tävlingsgrenen Community Catering, där han med framgång coachade teamet. November 2016 coachade Kurt Fazer Culinary Teamet till en andra plats i världens största matlagningstävling - den s.k. Mat-Olympiaden - som avhölls i Erfurt i Tyskland. 

Kurt marknadsför produkten Matkorn från Kungsörnen som han var med om att utveckla.