Food Trender 2018

08.07.2017 19:08

3 Top -Trender

1 Meet Food: Allt fler konsumenter vill livsmedlen inte bara „förbruka“ utan också „uppleva“. På det växande intresse att få kunskap om framställningen och kvalitet av livsmedel med alla sinnen reagerar producenterna med nya erbjudanden som ger möjligheter att möta och hitta en upplevelse. Det ges förslag på att få vara med i tillverkningsprocessen – allt ifrån i den sterila industri miljön till den handverkliga produktionen – som gillas och ger förtrående.

 

2 The New Breakfast: Att äta riktig frukost är ”in”. Inte bara på morgonen utan fram till den sena eftermiddagen. I denna trend förenas en mångfalt av längtansfulla uppleveser som exempelvis individualisering och ett stort utbud av internationella produkter. Mysigt, trevligt och okomplicerad miljö gör den nya frukosten till en Fusion Trend.

 

3. Female Connaisseurs: Kvinnorna äntrar Food branschen. ”Stora” kvinnliga kockar har det funnits länge. I den högre gastronomin är de fram tills i dag underrepresenterade. Men äntligen tycks megatrenden ”Gender Shift” visa verkan. Allt fler kvinnliga kökschefer och kockar börjar hävda sig i den (än så länge) mansdominerade delen av branschen och sätter med ”kvinnliga smaker” nya accenter. 

(Hanni Rützler „Food Report 2018“)